ALGEMENE VOORWAARDEN MOTORRIJLESSEN

* De lessen duren 2 uur.
* Een les van 2 uur kost €. 90,- incl. eventueel gebruik van motor (-over) kleding en portofoon.
* Het AVB-examen kost €. 150,- incl. heen – en terugrit (+/- 45 minuten per rit).
* Het AVD-examen kost €. 250,- incl. heen – en terugrit (+/- 45 minuten per rit).
* De Tussentijdse Toets *** kost €. 250,- incl. heen en terugreis.
* De kosten van een mogelijk herexamen zijn gelijk aan de kosten van het reguliere (1e)  examen.
* De genoemde prijzen zijn allen inclusief 21% BTW.
* Bij afname Pakket : mocht er minder dan de betaalde lessen worden afgenomen, dan vindt er 100% retours betaling plaats van de ongebruikte lessen. ( ! uniek ! ).
* Betaling mag per onderstaand gironummer, of per kas, voor aanvang van de les.
* Wij rekenen geen administratiekosten, inschrijfkosten, examenreserveringskosten.
* Theorie-lesmateriaal is natuurlijk via de rijschool te verkrijgen, of zélf aan te schaffen. Zie ” Theorie” in het menu.
* Aanvraag theorie examen kan je zélf doen via cbr.nl
* Ga naar cbr.nl en onderteken daar het formulier EIGEN VERKLARING, dit is verplicht. Kost momenteel rond de €. 30,- ( 2016).
* Het AVD-examen wordt pas aangevraagd ná het behalen van het AVB-examen én het theoriecertificaat. In overleg kán het   eerder. Financieel risico is voor de klant.
* Hou er rekening mee dat de wet JOU als wettelijke bestuurder ziet, dus overtredingen op jouw naam komen te staan. De instructeur kan nu eenmaal niet fysiek ingrijpen. ( bij de auto wel…).
* Gebruik van de ( door het CBR tijdens het examen verplichte) beschermende rijschool motorkleding en portofoon is gratis.
* Wij werken met een flexibele agenda ( -op basis van beschikbaarheid-), dus je hoeft niet altijd op de zelfde dag / tijdstip te rijden.
* Minimaal 48 uur van tevoren kosteloos de les afzeggen. Daarna zijn de kosten gelijk aan de kosten van de les. Uitzondering : overmacht.
*** De TTT  (Tussentijdse Toets) is een proefexamen. Deze vind plaats op het moment dat je alle lesstof behandeld hebt ( ongeveer na 3 kwart van de opleiding).De TTT is door het CBR ontwikkeld om de kandidaat te toetsen alvorens zij het echte AVD- examen laat reserveren.Aan het eind van de toets krijgt de kandidaat een studieadvies mee van de examinator ( waar moet je nog extra op letten, aan werken). Ook kan de kandidaat alvast wennen aan alles wat te maken heeft met het uiteindelijke examen.Voor de TTT kan je niet slagen of zakken, deze toets is niet verplicht.Wil je gebruik maken van de TTT, geef dat dan bij de instructeur aan. In een enkel geval zal de instructeur nadrukkelijk adviseren om van de TTT gebruik te maken. Dit om jouw kans van slagen te vergroten.